maMA CaRries tURn!!!!


haa...nie nama dye biskut "mama carries",mesti kamu smua pnah ase time aye kan??nie sy nk share resipi dye,nnti blh la kamu cube....tak aye pom blh wat...he2..

Bahan-bahan :

  • 120 gm mentega
  • 50 gm gula
  • 50 gm tepung jagung
  • 200 gm tepung gandum
  • 100 gm gula icing
  • 2 biji telur
  • coklat emulco (untuk hiasan)
  • Cara membuat:

  • Pukul mentega, gula & gula icing sehingga menjadi lembut & putih
  • Masukkan telur & kacau sebati
  • Diikuti dengan tepung & gaul doh sehingga sebati
  • Canai doh & terap mengikut bentuk yang dikehendaki (selalunya bentuk ‘love’)
  • Kemudian bakar dalam ketuar - suhu 180 darjah celcius sehingga masak. Keluarkan & biarkan sejuk
  • Gunakan aising yg dibuat menggunakan putih telur & gula yg dipukul sebati. Sapu atas biskut
  • Gunakan lidi & celup dalam coklat emulco yg dicairkan & lorek di atas biskut. Biarkan kering.
  • (Corak blh ikut kreativiti masing-masing). Selamat berkreativiti! ^_^